KosovoLokalne

Paradoks- Kad o mutnjim radnjama i glibu priča Momčilo Trajković

Uvaženi „penzionisani seoski advokatu“ gospodine Momčilo Trajkoviću, drago nam je da Vam penzionerski dani protiču u višku vremena ali nam je žao što ste novim „saopštenjem u pokušaju“ pokazali da Vas je naš odgovor veoma potresao pa niste bili čak u stanju ni da sami bez pomoći „diplomiranih intelektualaca“ – čitaj „ćata“ napišete odgovor. Zbog Vašeg narušenog zdravlja o kojem smo slušali proteklih meseci jako nam je zbog toga žao. Ali tu smo da Vam pružimo svaku vrstu podrške i pomoći ali i objašnjenja jer intelektualaca pod krov naše institucije imamo na pretek onih pravih diplomiranih ne kao-bajagi.

Penzionerski dani vam očigledno vrlo prijaju jer iz priloženog vidimo da ste razvijajući“natprirodne sile“ postali čak i vidoviti te ako odlučite da otvorite kancelariju za gatanje možete nam se obratiti da vam pomognemo. Toliko ste za ovaj narod ipak zaista zaslužili.

Na pitanja iz „stručnog saopštenja“ koje ste objavili nećemo Vam više odgovarati jer kao što smo već napomenuli za svaki posao i naš rad odgovorni smo narodu, našim građanima, a ne dokoličarima koji maštaju da od opštine Gračanica ostane malo „selce“.

Bodu li vas oči gospodine Trajkoviću kad se svojim „skromnim“ automobilom vozikate kroz opštinu? Vidite li Trajkoviću vile, kuće i privatna preduzeća na Ratorovom zemljištu? Šta se gospodine Trajkoviću nalazi na vašem prodatom imanju u Čaglavici nedaleko od srpskog pravoslavnog groblja? Bude li vas noću demoni pa ste noćas loše spavali ili vam je dioptrija sa godinama povećana? Sa kim u Čaglavici provodite penzionerske dane? Gde su vam prve komšije? Imamo pod našim krovom medicinske stručnjake i za te slučajeve- one prave diplomirane ne kaobajagi.

Ko čini Vaš Srpski nacionalni forum i gde vam je sedište i ko vam je u predsedništvu glavni „ćata“ odlično znamo nema potrebe da nam to objašnjavate. Javljaju nam svakodnevno vaše „selske“komšije. Ako vam i u tom smislu treba pomoć diplomiranih stručnjaka onih pravih ne kaobajagi možemo vam pomoći.

Predsednicu opštine Gračanica i lokalno rukovodstvo koje je narod na izborima podržao nazivate „selskim ogovaračima, glibom, primitivcima, polusvetom“ a naše odluke „kriminalnim“. Znamo da vam „ćate“ nisu pravnici ali očekivali smo od Vas kao „starog diplomatu“ da pazite na javno izgovorenu reč. Znate li da su i one zakonom kažnjivo delo kad već iskusne  „ćate“ to ne znaju.

Slažemo se ipak u jednom da je decenijama unazad našim narodom upravljao intelektualni i politički polusvet a iz priloženih funkcija vidimo da ste i Vi bili deo njega. Međutim više je nego očigledno da se još niste probudili iz decenijskog sna kada se to promenilo. Ne bi smo da  Vam dajemo dijagnozu ali ipak odradite mini mental test (MMSE) naši pravi diplomirani stručnjaci Vam mogu pomoći.

Slažemo se sa Vama i da kako kažete „mutnih radnji“ ima na teritoriji naše opštine ali sama činjenca da Vi na toj teritoriji radite i živite spokojno spavamo te znamo da ne spadamo u njih. Možda vam se samo zamutilo od  „gužve“ i prašine na predmetima u vašoj advokatskoj kancelariji ili ste zadnjih dana pogledali vaše bankovne kartice. Pazite se gospodine Trajkoviću čuvajte svoje zdravlje Vi ste čovek u godinama. Nema potrebe Momčilo da se toliko nervirate.

Znamo da bi Vi više od svega voleli da nas sve strpate na robiju, da od Gračanice ostane „selce“ da nas ogradite crvenom trakom i da zauzmete vlast sa vašim „ćatama“  ali vaša proročanstva su poput hektara Ratarovog zemljišta- nestanu tragom svetlosti- ili preko noći da bi ste bolje razumeli. Mnogo se promenilo od kad ste Vi kako kažete zastupali interese srpskog naroda na funkcijama na relaciji od Ruske Dume do Amerike. Sada mora narod da se pita na izborima.

Za kraj poručujemo Vam – Zakonske procedure za sve za šta nas optužujete su u toku! Ne nervirajte se ali tako je. Izvolite sa Vašim predsedništvom dobro ste došli da Vas u sve uverimo. Ne zaboravite samo da povedete i „ćatu“ da sve to zapiše i da mu pomognu naši intelektualci sa iskustvom- oni pravi diplomirani ne kao-bajagi.

Želimo vam prijatan vikend gde god da ste! Znamo da je teško provoditi vreme sami odvojeni od porodice. Kad god imate vremena javite se. Mi kao što znate brižno brinemo o našim penzionerima.  I za kancelariju za gatanje se nismo šalili. Tu smo za Vas, navodi se u dostavljenom saopštenju opštine Gračanica.

Izvor: Saopštenje, opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button