Косово

Пензионери: Дошао крајњи тренутак да се одлука Приштине заустави

Испред филијале Банка Поштанска штедионица у Косовској Митровици окупили су се пензионери како би сазнали нешто више о могућностима подизања пензија, јер неки нису подигли примања из претходног месеца. Огорчени одлуком Приштине упутили су апел међународној заједници да се одлука Приштине заустави.

“Окупили смо се зато што нам је ускраћен наш зарађени динар, дошло је до тога да пенсионер нема ни за лекове, а камо ли за животне намирнице. Окупили смо се и да упутимо апел међународној заједници и свим људима добре воље да стану на крај овоме терору и овоме безобразлуку, Куртија и оне неовлашћене владе”, каже за ТВ Мост Јованка Лечић.

Истиче да ово није само став пензионера него је и став згравствених радникла свих који су 60 година лечили једнако Србе, Роме, Албанце и све људе добре воље који су на Косову.

“Ми смо овде на нашој српској земљи где има места за све људе добре воље, као што је било до сада да буде тако и од сада”, истиче она.

Заступник пензионера Илија Прелевић наглашава да је дошао крајњи тренутак, крајња опомена влади Приштине да морају да реше проблем.

”Курти, Османи и остали морају да реше проблем у току следеће недеље. Многи пензионери нису примили пензију ни прошлог месеца. Непокретни пензионери, корисници туђе неге, инвалидни пензионери и дефектна лица су највише угожена”, каже Прелевић.

Огорчени одлуком Приштине још једном су упутили апел међународној заједници да се одлука Приштине заустави.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон