Косово

Елек: Вучићев говор историјски, прецизно указао на све што Курти ради нашем народу на Косову

Председник Српске листе Златан Елек изјавио је да је председник Србије Александар Вучић на јучерашњој седници Савета безбедности УН у Њујорку веома храбро изнео ставове о потреби поштовања права српског народа и потреби да се престане са прогоном.

Елек за Косово онлајн наводи да је оном ко је синоћ пажљиво слушао председника Вучића јасно да је ово био историјски говор.

„Говор је био изузетно садржајан, прецизан, са мноштво детаља и чињеница које је председник изнео синоћ. Изузетно прецизно је указао на све оно што Курти ради нашем народу на Косову и захтевао је заштиту нашег народа. Веома храбро је изнео ставове о потреби поштовања права нашег народа и о потреби да се престане са прогоном српског народа“, каже Елек.

Додаје да је Вучић врло децидно рекао да је неопходно поштовање међународног права, Резолуције 1244 као и поштовање територијалног интегритета Србије.

„Драго ми је да су све земље, нарочито САД и Француска, а мислим и на Русију и Кину, указале на значај и захтевале суспензију одлуке ЦБК о укидњу динара и платног промета, осудиле акције Приштине и захтевале да се прекине са упадима у Привремене органе, да се прекине са једностраним и некоординисаним акцијама. Све те акције не воде ка деескалацији ситуације него супротно. Видели смо да је у говору председника свака друга или трећа реч била дијалог и потреба за миром на овим просторима“, додаје.

Елек истиче да може доћи до бољитка и помака на терену уколико земље Квинте, пре свега САД, Велика Британија, Немачка и Француска, озбиљно мисле у вези својих излагања.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон