Косово

Перић: Наша улога је опстанак нашег народа на Косову и борба за свако наше дете

На Правном факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Северној Митровици сутра ће се одржати „Дан отворених врата“ за све средњошколце, а будуће бруцоше. „Наша улога је опстанак нашег народа на Косову и Метохији и борба за свако наше дете“, истакла је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Мост, деканица Правног факултета проф. др Слободанка Перић.

Деканица Перић наводи да ове године на Правном факултету у Косовској Митровици уписују 150 студента, што је подељена квота 70/80.

“То су студенти који се финансирају из буџета, дакле о трошку државе и они који сами плаћају школарину, тзв. самофинансирајући студенти. У основи попунимо ову квоту, тако да смо поносни и задовољни са свим студентима који долазе са КиМ”, каже Перић и додаје да свих ових година поверење факултету указују и суденти из Србије, Црне Горе.

Сутра се, у оквиру Дана отворених врата, од 10 до 14 часова врата отварају за матуранте, њихове професоре и директоре.

“Они од 1. октобра из својих кућа долазе у једну нову породицу, у правну породицу и желимо да отварањем врата факултета њима само одшкринемо мало тај студентски живот, да посете наш факултет, да виде амбијент у коме се ради, учионице, имаће прилику да присуствују настави, да питају све што их интересује, да обиђу библиотеку са изузетно добрим фондом, а ту је и студентска служба”, наводи она.

Како истиче, видеће на делу зашто свих ових година на хиљаде студентата, не само са Косова него широм Србије и региона, указују поверење да дође и добије диплому Правног факултета.

“Ми смо једна велика породица и тај дух се осећа, та једна синергија, повезаност наставника са нашом администрацијом, са нашим студентима. Ми делимо са студентима и добро и лоше. Сигурна сам да као декан у ових годину и по дана много више ствари знамо ми, чак можда и више од њихових родитеља. Гледате да заиста тој деци будете родитељ у оном тренутку поготово деци која су даље од својих кућа.То су наша деца, они за нас нису нису само број у индексу. Ми их знамо именом и презименом. Радимо у малим групама и то је добро, имате могућност да се посветите сваком студенту и мислим да је то један од бенефита на Правном факултету”, поручује деканица Перић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон