НасловнаСрбија

Петковић: Да је Куртију стало до мира, он би прво испунио одредбе Бриселског споразума

Ни Београд, нити председник Александар Вучић никоме не прете, једино је балкански пироман Аљбин Курти претња миру на овим просторима, али и претња здравом разуму својим неурачунљивим изјавама – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Да је Аљбину Куртију истински стало до трајног мира и нормализације односа на простору Косова и Метохије, као и потписаних споразума, он би прво испунио одредбе Бриселског споразума који је потписан још 2013. године и формирао Заједницу српских општина која гарантује Србима колективна и индивидуална права која им се данас свакодневно газе и ускраћују за време  његове страховладе.

Нажалост, једино о чему Курти размишља јесу агресија и тероризам, што је показао и својом најновијом изјавом, али и делима, јер се под његовом влашћу пуца у српску децу која носе Бадњак, рањавају Срби на Бистричком мосту, гађа у леђа Драгиша Гаљак или пребијају српска деца Дара и Кристијан из Житковца, крај Звечана, само зато што су Срби, а бројни наши сународници чаме невини у казаматима.

Зато, нека своје милитантне, насилне и терористичке методе не приписује ни председнику Вучићу ни Београду, јер управо захваљујући председнику Вучићу ми данас имамо какав такав мир на простору Косова и Метохије, који својим једностраним и ескалаторним потезима Курти свакодневно урушава и гази, попут одлуке о укидању динара или затварањем српских општина или здравствених установа у покрајини.

Тога су наравно свесни и сви представници међународне заједнице и најмоћнијих земаља света који су Куртију због тога очитали буквицу у Савету безбедности Уједињених нација, након ког Курти не може да се опорави, па прво измишља непостојеће претње атентатом у које му нико није поверовао, а сада и некакве непостојеће претње из Београда. Ми ћемо наставити да чувамо мир, али и да чувамо наш српски народ у покрајини – поручује Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон