ЛокалнеНасловна

Канцеларија за младе ПО града Приштине даривала 16 ваучера матурантима

Представници Канцеларије за младе доделили су ваучере матурантима како би им олакшали завршетак средње школе и прославу матуре.
Шеснаесторо ученика из осам средњих школа на територији општине Грачаница добило је ваучере у износу од 10.000 динара , а према речима координатора КЗМ Душана Борисављевића, на ученицима је да одлуче за шта ће их употребити.

„Другу годину за редом Канцеларија зе младе Града Приштине организује ову акцију. Оно што је веома битно за нас је што смо овога пута успели да помогнемо осам средњих школа које функционишу на територији наше општине и да самим тим помогнемо шеснаесторо деце да прославе матуру или да тај прелазни период из средње школа на факултет у озбиљнији живот блаже схвате, јер знамо да су ови периоди за матуранте са високим тршковима, а нажалост нисмо сви у прилици да имамо довољно средстава да све то исфинансирамо. Надам се да ће овај мали гест помоћи њима и да ће их самим тим мотивисати да сутра и они помажу другима да буду што бољи, како на факултету, тако и у животу“, рекао је Борисављевић.

У име добитника ваучера представницима Канцеларије за младе захвалио се директор Гимназије Дејан Денић.

„Сматрам да ће то њима много да значи. Конкретно код нас су две девојчице у питању, ученице, тако да ће то њима сигурно да значи да се припреме за матурско вече, купе тоалете, сигурно ће им бити од велике помоћи. Захваљујем у њихово име донаторима што су препознали и што ће на тај начин да помогну ученицима који нису у могућности да сами исфинансирају своје матурско вече“, рекао је Денић.

Ваучере су у име ученика преузели професори и директори школа.

Уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију, а на иницијативу Привременог органа града Приштине основана је и сама Канцеларија за младе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон