КосовоНасловна

Петар Петковић: Куртијева опседнутост председником Србије Александром Вучићем је патолошка

Куртијева опседнутост председником Србије Александром Вучићем је патолошка, а иза ње се крије страх једног малог сепаратисте од успешне Србије и њеног председника који свакодневно  доказује како се мудром политиком, одговорношћу и вредним радом могу преокренути токови историје, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Албански сепаратисти нису могли да добију тежег и изазовнијег противника, јер Вучићева животна и политичка мисија јесте успешна Србија – а то је кошмар и за албанске сепаратисте и за све друге балканске политичке ловце у мутном.

Курти ће до краја каријере бити само баук који је искочио испод Демаћијевог капута, ништа више од пакосног кавгаџије, и разумљиво је што као неко ко је свестан да никада неће бити дорастао својим амбицијама непрестано са завишћу упире поглед ка Београду и председнику Вучићу.  

Страх од успешне Србије је главни лајтмотив Куртијеве политике, што он отворено и признаје. Ипак, стално настојање Аљбина Куртија да у Београду тражи поводе и изговоре за милитаризацију Косова и Метохије и систематско угрожавање безбедности и права српског народа, јесте бесмислено и цинично, јер свима је јасно да су Куртијев режим и његова идеологија мржње једина и главна претња стабилности региона.

У Куртијеве бајке о, како каже, љутој и агресивној Србији не верују ни спонзори приштинских сепаратиста, јер Србија је и политичким и економским резултатима показала да је успешна држава и осовина напретка читавог региона.

Оно што Курти и његови идеолошки истомишљеници раде српском народу на Косову и Метохији проистиче из најогољенијег шовинизма и ничим изазване мржње, на коју Београд никада није одговарао мржњом и претњама, већ искључиво на уздржан и одговоран начин, упорно гасећи пожаре које Курти настоји да распали.  

Свакодневни напади на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији нису реакција, јер се у централној Србији према Албанцима или припадницима било које друге националне групе не поступа на тај начин, тако да Куртију оружје и тзв. Косовске безбедносне снаге нису потребни да би се бранио од претњи из Београда, већ да би у дело спровео свој план етничког чишћења јужне српске покрајине.

Данас живимо у времену када народи нашег региона теже сарадњи и желе просперитет и предвидљиву будућност, а једина препрека изградњи таквог региона јесте управо Курти и његов малигни политички утицај, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон