КосовоНасловна

Петковић: Процес милитаризације КБС је највећа претња миру и стабилности Западног Балкана

Данашња прослава дана такозваних „Косовских безбедносних снага“ је ништа друго до празник великоалбанског шовинизма и промоција идеје моноетничког самопроглашеног „Косова“, а главни афирматор такве идеологије Аљбин Курти није се трудио ни да прикрије ту чињеницу – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Постројавање паравојске, на коју Приштина по Резолуцији 1244 нема право, уз обележја терористичке „ОВК“ и заставе такозване „велике Албаније“, јесте најотворенија претња државама овога региона према којима Курти и великоалбански шовинисти испољавају територијалне претензије.

Годинама Београд упозорава да је процес милитаризације КБС највећа претња миру и стабилности Западног Балкана, а  данашња фалангистичка смотра то веома јасно потврђује.

Формација која баштини традиције злочиначке и терористичке „ОВК“ и сама је иста по природи и циљевима, а свако ко то не примећује биће и сам одговоран за сво зло које може да проистекне из Куртијевог милитантног деловања.

Курти је, означивши јасно да је КБС наследник ОВК, српском народу на Косову и Метохији недвосмислено запретио новим злочинима и погромима, и ту претњу Србија веома озбиљно схвата.

И овом приликом најоштрије осуђујемо сваки вид подршке дела међународне заједнице овој илегалној паравојној организацији чија се доктрина може свести на уништење свих оних који се противе реализацији фашистичког концепта „велике Албаније“ – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон