Kosovo

Petković: Jasno je kome se Milica Stamenkovski zavetovala posle izbora

„To koliko je Milica Stamenkovski spremna da se odupre ultimatumima zapada, najbolje pokazuje njena spremnost da potrči u politički i finansijski zagrljaj Dragana Đilasa odmah posle izbora i to je jedini “zavet” za koji ona zna“, saopštio je član Predsedništva SNS Petar Petković.

„Njeni kvazipatriotski zanosi i saopštenja predstava su za javnost, dok Dragan Đilas trlja ruke jer zna da je svaki glas za Zavetnike glas za njegov očajnički pokušaj vraćanja na vlast i zavlačenja ruke u državnu kasu koja je danas puna zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Jasno je kome se Milica Stamenkovski zavetovala posle izbora i kao što Đilasovu ponudu nije imala ni snage ni hrabrosti da odbije, jasno je kako bi tek bilo sa međunarodnim pritiscima koje bi bespogovorno sledila. Ona i njeni koalicioni partneri nemaju nikakvo političko ni međunarodno iskustvo, i da su oni na vlasti Srbija bi ostala na cedilu“, navodi se u saopštenju.

Petković u saopštenju navodi to što joj ne smeta Đilas sa kojim bi odmah u Vladu posle izbora, znači da joj ne smeta ni nezavisnost tzv. Kosova koju propagiraju njeni budući koalicioni partneri, niti joj smeta Aljbin Kurti koji je za njih “intelektualac i gospodin čovek”.

„Jedini ko ima snage da se odupre svim međunarodnim pritiscima, ko u lice kaže najvećim svetskim zvaničnicima da nikada neće priznati KiM i da nikada neće dozvoliti članstvo tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama je Aleksandar Vučić“, navodi se u saopštenju člana Predsedništva SNS Petra Petkovića.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button