КосовоНасловна

Петковић: Насиље и агресија су друго име Аљбина Куртија

Шовинисти попут Аљбина Куртија увек ће у појединим, Србији ненаклоњеним иностраним политичким круговима, проналазити простор и погодно тло за пласирање лажи и измишљотина и подршку за агресивни великоалбански експанзионизам, али никада неће моћи да пониште чињеницу да су и правда и међународно право непоколебљиво на страни Србије – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића. 

Једини терористи и узурпатори на Косову и Метохију су Курти и његови следбеници великоалбанске политике, а српски народ је тај коме се ускраћују основна људска права, пре свега право на живот и опстанак на вековним огњиштима.

Београд је увек јасно истицао да безрезервно подржава мир и решења која путем дијалога могу да доведу до нормализације односа Београда и Приштине, а сваки вид насиља и окупације директно се спроводи управо из Приштине, која отвореном агресијом жели да етнички очисти север покрајине од Срба.

Насиље и агресија јесу друго име Аљбина Куртија, и он је то доказао тероришући свакодневно српски народ  – само што сада у рукама не држи сузавац већ тзв. косовске полицијске специјалце, којима диригује у свакој акцији против Срба.

Уместо што му дају политички и медијски простор за дестабилизацију Балкана, поједини кругови на Западу би требало да ставе прст на чело и још једном размисле да ли је у њиховом интересу глорификовање или обуздавање Куртија, човека који је и својим деловањем и идеологијом најдиректнији противник и негатор свега што савремена Европа представља – наводи Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон