KosovoNaslovna

Petković: Nasilje i agresija su drugo ime Aljbina Kurtija

Šovinisti poput Aljbina Kurtija uvek će u pojedinim, Srbiji nenaklonjenim inostranim političkim krugovima, pronalaziti prostor i pogodno tlo za plasiranje laži i izmišljotina i podršku za agresivni velikoalbanski ekspanzionizam, ali nikada neće moći da ponište činjenicu da su i pravda i međunarodno pravo nepokolebljivo na strani Srbije – kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića. 

Jedini teroristi i uzurpatori na Kosovu i Metohiju su Kurti i njegovi sledbenici velikoalbanske politike, a srpski narod je taj kome se uskraćuju osnovna ljudska prava, pre svega pravo na život i opstanak na vekovnim ognjištima.

Beograd je uvek jasno isticao da bezrezervno podržava mir i rešenja koja putem dijaloga mogu da dovedu do normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a svaki vid nasilja i okupacije direktno se sprovodi upravo iz Prištine, koja otvorenom agresijom želi da etnički očisti sever pokrajine od Srba.

Nasilje i agresija jesu drugo ime Aljbina Kurtija, i on je to dokazao terorišući svakodnevno srpski narod  – samo što sada u rukama ne drži suzavac već tzv. kosovske policijske specijalce, kojima diriguje u svakoj akciji protiv Srba.

Umesto što mu daju politički i medijski prostor za destabilizaciju Balkana, pojedini krugovi na Zapadu bi trebalo da stave prst na čelo i još jednom razmisle da li je u njihovom interesu glorifikovanje ili obuzdavanje Kurtija, čoveka koji je i svojim delovanjem i ideologijom najdirektniji protivnik i negator svega što savremena Evropa predstavlja – navodi Petković.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button