NaslovnaSrbija

Petković: Oni koji bi da politički profitiraju, svrstavaju se u Kurtijeve saveznike

Srpski narod pamti i čerečenja i nabijanja na kolac i obezglavljivanja i vešanja, jer tako su srpski junaci bili kažnjavani od strane porobljivača i okupatora, ali prvi put u našoj istoriji po Srbiji bi da čereče oni koji se zovu Srbima – navodi se u saopštenju člana predsedništva SNS Petra Petkovića.

Nema nikakvog junaštva niti časti u praznim pretnjama Zdravka Ponoša, kao što ih nema ni u pismu opozicionih predstavnika i denuncijanata kojim se od  EU traži da sankcijama kazni Srbiju zbog toga što saoseća sa patnjama sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji.

Da Ponoš nije ni častan ni hrabar, to smo odavno znali, ali do sada nije bio zlikovac – barem ne zvanično.

Vadiće se sigurno da je čerečenje kojim preti predsedniku Vučiću metafora, ali, čak i da je tako, niko iole odgovoran i zdrave pameti ne bi se usudio da takvu vrstu jezika koristi u javnoj komunikaciji, i to u trenutku kada su Kurtijevi kazamati puni srpskih junaka koji trpe stvarne muke i zlostavljanja.

To kakav je čovek Ponoš jeste njegova privatna stvar, ali kada zloba postane politički diskurs onda to više nije samo karakterni nedostatak, već poziv na uzbunu za svakog pristojnog građanina Srbije koji želi normalno društvo, stabilnost i miroljubivu političku klimu.  

Oni koji bi da politički profitiraju, tako što će da ruše Srbiju iznutra, svrstavajući se u Kurtijeve saveznike, neće dobiti priliku da bilo koga vešaju ili čereče dok god o tome odlučuju razumni i pristojni građani Srbije – podvlači Petković.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button