НасловнаСрбија

Петковић: Они који би да политички профитирају, сврставају се у Куртијеве савезнике

Српски народ памти и черечења и набијања на колац и обезглављивања и вешања, јер тако су српски јунаци били кажњавани од стране поробљивача и окупатора, али први пут у нашој историји по Србији би да черече они који се зову Србима – наводи се у саопштењу члана председништва СНС Петра Петковића.

Нема никаквог јунаштва нити части у празним претњама Здравка Поноша, као што их нема ни у писму опозиционих представника и денунцијаната којим се од  ЕУ тражи да санкцијама казни Србију због тога што саосећа са патњама сопственог народа на Косову и Метохији.

Да Понош није ни частан ни храбар, то смо одавно знали, али до сада није био зликовац – барем не званично.

Вадиће се сигурно да је черечење којим прети председнику Вучићу метафора, али, чак и да је тако, нико иоле одговоран и здраве памети не би се усудио да такву врсту језика користи у јавној комуникацији, и то у тренутку када су Куртијеви казамати пуни српских јунака који трпе стварне муке и злостављања.

То какав је човек Понош јесте његова приватна ствар, али када злоба постане политички дискурс онда то више није само карактерни недостатак, већ позив на узбуну за сваког пристојног грађанина Србије који жели нормално друштво, стабилност и мирољубиву политичку климу.  

Они који би да политички профитирају, тако што ће да руше Србију изнутра, сврставајући се у Куртијеве савезнике, неће добити прилику да било кога вешају или черече док год о томе одлучују разумни и пристојни грађани Србије – подвлачи Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон