НасловнаСрбија

Петковић: Подмукло је и штетно борити се јефтиним, неискреним и бомбастичним политичким парола

Подмукло је и штетно за Србију и њене државне и националне интересе наступати у предизборној кампањи запаљивим и неискреним квазипатриотским порукама, наглашава члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић. 

Он је реаговао на  сапштење Српска странка Заветници у коме се наводи да би победа ,,националних снага“, на изборима 17. децембра, ,,означила повратак државотворне политике у институције Србије и враћање преговора о Косову и Метохији у оквире Резолуције 1244 и под пуни мандат Уједињених нација“.

,,Свака разумна и пристојна особа, којој је стало да српски народ на Косову и Метохији опстане, обрадовала би се због вести да ће болесници на северу наше покрајине коначно моћи да примају терапију и добијају здравствену негу, али то није добра вест за Милицу Ђурђевић Стаменковски и Заветнике. 

Реч је о странци и људима који немају никаквог додира са реалношћу, и којима су Срби на Косову и Метохији само број за стицање јефтиних политичких поена, а не жива људска бића која морају да постоје суочена са стварним проблемима, да једу, да се школују или да се лече, што им све Курти брани, али Заветници то неће да виде већ нападају председника Александра Вучића“, наведено је у саопштењу.

Петковић наводи  да пароле које се чују из редова Заветника немају никакве везе са реалношћу, као и да су лажне и неискрене. 

,,Јефтине и бомбастичне политичке пароле Заветника су, осим што са реалношћу немају никакве везе, до те мере су лажне и неискрене, да у пристојном човеку изазивају мучнину. Исти ти Заветници за политичке партнере имају људе који су хвалили Аљбина Куртија као прворазредног интелектуалца, и сутра ће, ако им се пружи прилика, похитати у коалицију управо са онима којима је Косово и Метохија баласт, а не светиња. Подмукло је и штетно за Србију и њене државне и националне интересе наступати у предизборној кампањи запаљивим и неискреним квазипатриотским порукама, јер обећања која не кореспондирају са моралом и стварношћу не постају ништа друго до лаж и нашу земљу воде у пропаст“, истиче Петковић.

Он је поручио Заветницима да би, ,,на првом месту, пре него што крену да куде и критикују и нуде инстант решења за вишевековне проблеме, требало да науче шта уопште значи реч завет и какве она везе има са поштењем и истином“.

Извор: Саопштење / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон