NaslovnaSrbija

Petković: Podmuklo je i štetno boriti se jeftinim, neiskrenim i bombastičnim političkim parola

Podmuklo je i štetno za Srbiju i njene državne i nacionalne interese nastupati u predizbornoj kampanji zapaljivim i neiskrenim kvazipatriotskim porukama, naglašava član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković. 

On je reagovao na  sapštenje Srpska stranka Zavetnici u kome se navodi da bi pobeda ,,nacionalnih snaga“, na izborima 17. decembra, ,,označila povratak državotvorne politike u institucije Srbije i vraćanje pregovora o Kosovu i Metohiji u okvire Rezolucije 1244 i pod puni mandat Ujedinjenih nacija“.

,,Svaka razumna i pristojna osoba, kojoj je stalo da srpski narod na Kosovu i Metohiji opstane, obradovala bi se zbog vesti da će bolesnici na severu naše pokrajine konačno moći da primaju terapiju i dobijaju zdravstvenu negu, ali to nije dobra vest za Milicu Đurđević Stamenkovski i Zavetnike. 

Reč je o stranci i ljudima koji nemaju nikakvog dodira sa realnošću, i kojima su Srbi na Kosovu i Metohiji samo broj za sticanje jeftinih političkih poena, a ne živa ljudska bića koja moraju da postoje suočena sa stvarnim problemima, da jedu, da se školuju ili da se leče, što im sve Kurti brani, ali Zavetnici to neće da vide već napadaju predsednika Aleksandra Vučića“, navedeno je u saopštenju.

Petković navodi  da parole koje se čuju iz redova Zavetnika nemaju nikakve veze sa realnošću, kao i da su lažne i neiskrene. 

,,Jeftine i bombastične političke parole Zavetnika su, osim što sa realnošću nemaju nikakve veze, do te mere su lažne i neiskrene, da u pristojnom čoveku izazivaju mučninu. Isti ti Zavetnici za političke partnere imaju ljude koji su hvalili Aljbina Kurtija kao prvorazrednog intelektualca, i sutra će, ako im se pruži prilika, pohitati u koaliciju upravo sa onima kojima je Kosovo i Metohija balast, a ne svetinja. Podmuklo je i štetno za Srbiju i njene državne i nacionalne interese nastupati u predizbornoj kampanji zapaljivim i neiskrenim kvazipatriotskim porukama, jer obećanja koja ne korespondiraju sa moralom i stvarnošću ne postaju ništa drugo do laž i našu zemlju vode u propast“, ističe Petković.

On je poručio Zavetnicima da bi, ,,na prvom mestu, pre nego što krenu da kude i kritikuju i nude instant rešenja za viševekovne probleme, trebalo da nauče šta uopšte znači reč zavet i kakve ona veze ima sa poštenjem i istinom“.

Izvor: Saopštenje / TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button