КосовоЛокалне

Школе у Угљару и Лепини добиле нови инвентар

Општина Грачаница наставља са улагањима у образовању, јер желимо да наша деца имају најбоље могуће услове за рад и образовање, казала је председница Љиљана Шубарић, након што је школама у Угљару и Лепини дониран нови инвентар.

Како би им боравак у школи био што угоднији ученици Основних школа у Угљару и „Вук Караџић“ у Лепини добили су комплетан инвентар у виду нових и модерних школских клупа и столица. Укупно је додељено по 80 клупа и столица, односно по 40 за сваку школу.

Тим поводом ове школе данас је обишла председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, заједно са директорицом за образовање и културу Бранкицом Нићић.

„Досадашњи инвентар био је дотрајао, па смо тим поводом набавили нове столице и клупе наше ученике. Деца су наша будућност и на овај начин желимо да им покажемо колико су нам важни. Веома сам срећна што можемо да им помогнемо како би им боравак у школи учинили што пријатнијим“, казала је председница Шубарић.

Додала је да су све школе снабдевене и огревним материјалом,  да се уверила да су и учионице топле, те да ће локална самоуправа наставити са стварањем најбољих могућих услова за образовање.

Школарци су са радошћу дочекали нови инвентар, за који су се и лично захвалили у разговору са председницом општине Грачаница Љиљаном Шубарић. У име школа захвалиле су се и директорице Весна Мартиновић и Зорица Талић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон