KosovoNaslovna

Petković: Prištinske pretnje ratom morale bi da upale crveni alarm na Zapadu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohoiju Petar Petković ocenio je danas da bi „prištinske pretnje ratom na Balkanu“ morale da upale crveni alarm na Zapadu. 

Petković je, reagujući na izjavu predsednika kosovske skupštine Glauka Konjufce da postoji rizik od izbijanja novog rata na Balkanu posle napada u Banjskoj, optužio Prištinu da ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom i prizivanjem sukoba, dok, kako je naveo, međunarodna zajednica ćuti.

„Nijednom iz Prištine nisu pomenuli dijalog, ali zato ne prođe dan da ne govore o ratu dok njihova zločinačka policija maltretira Srbe! Slučajno? Ne bih rekao“, naveo je Petković na društvenoj mreži Iks (Tviter). 

On je naglasio da to nije put za deeskalaciju niti normalizaciju odnosa. 

„To nije put za deeskalaciju, niti normalizaciju odnosa i prištinske pretnje ratom na Balkanu morale bi da upale crveni alarm na Zapadu, koliko god podržavali svoje čedo!“, zaključuio je Petković. 

Konjufca je ranije za Dojče vele na albanskom jeziku rekao da postoji rizik da se posle napada Srbije u Banjskoj sukob proširi i izbije novi rat na Balkanu.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button