КосовоНасловна

Петковић: Срби не желе Куртијеву пропаганду, већ плате и пензије које су мукотрпно зарадили

Срби на Косову и Метохији неће никакву шарену лажу и пропаганду Аљбина Куртија већ желе своје плате и пензије које су мукотрпно зарадили, а које им власт у Приштини отима покушавајући да укине српски динар – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Док Курти Србима укида платни промет и социјална давања, док им затвара амбуланте и општине, док их његова власт пребија и упуцава, Куртијева трагикомична видео-обраћања неће никога натерати да му поверују, нити да му се повинују. Тај филм Курти неће гледати!

У својој уобичајеној безочној тиради лажи и дезинформација Аљбин Курти је данас отишао најдаље оптужујући специјализовану британску компанију “Хендерсон”, да шверцује српску валуту.

Да будем сасвим прецизан, “Хендерсон” годинама, према стриктним процедурама, превози динаре на Косову и Метохији, а у покрајини је ангажован као подршка мисији Уједињених нација још 2000. године.

Никакве џакове с парама Београд не превози на КиМ, већ врши легалан транспорт новца преко Народне банке Србије, својим грађанима за социјална давања, за плате и пензије, за лечење и школовање. Поменути новац Срби примају преко својих рачуна које имају у банци Поштанска штедионица, тако да је апсолутна лаж када Курти каже да Срби немају текуће рачуне.

Оно што Курти покушава да сакрије је чињеница да се сада Срби присиљавају да отварају рачуне у приштинским банкама, јер је то начин да се укине платни промет у динарима, на шта Приштина нема право.

Крајњи циљ свега што Курти сада чини је да економским исцрпљивањем и неизвесношћу натера Србе са КиМ на одлазак, како би до краја спровео политику етничког чишћења, што Београд никада неће дозволити, као што никада нећемо оставити свој народ на цедилу, нити допусти да српски народ остане без својих примања.

Исто тако ни Срби са Косова и Метохије неће дозволити да им Курти наметне свој јарам, јер су издржали велика искушења, па ће издржати и овај зулум – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон