НасловнаСрбија

Петковић: Српски народ са КиМ гласајући у огромном броју показао да нема силе које могу да га зауставе да подржи своју државу

Српски народ са Косова и Метохије јуче је гласајући у огромном броју и упркос бројним опструкцијама Приштине, показао да нема силе ни препрека које могу да га зауставе да подржи своју државу Србију и свог председника Александра Вучића – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Овом приликом нашим сународницима на Косову и Метохији захваљујем на труду и пожртвовању, јер су и овога пута целоме свету показали колико су одани својој јединој држави Србији и колико им је стало до нашега Косова и Метохије.

Истовремено, величанствена и убедљива подршка листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ са преко 73 одсто подршке још један је доказ да Срби с Косова и Метохије подржавају државотворну политику председника Вучића и да препознају његову истрајну и непоколебљиву борбу за наше националне интересе на Косову и Метохији. Срби су истовремено послали недвосмислену поруку свима онима који их се сете само пред изборе, да не наседају на празне пароле.

Наш народ са Косова и Метохије још једном је показао да заједно, чувајући јединство, можемо бити најснажнија брана и бедем свима онима који који желе да затру српско име и постојање на Косову и Метохији.

Аљбин Курти је, онемогућивши  нашем народу да своје бирачко право оствари на Косову и Метохији, поново ударио на основна људска и грађанска права Срба који су му јасно показали да је њихова воља и решеност да одлучују о својој будућности несаломива. И то је порука коју добро треба да разумеју у Приштини и у међународној заједници.

Држава Србија наставиће да још снажније економски подржава наш народ у покрајини и да се бори за мир и њихову сигурност! Живела Србија! – поручује Пековић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон