Вести

Петронијевић: Тврдње о повезаности Радоичића са лабораторијама марихуане на северу Косова апсолутно нетачне

Адвокат Горан Петронијевић изјавио је данас поводом извештавања БИРН-а о његовом клијентру Милану Радоичићу, да је реч о апсолутној неистини, као и да такви наводи погодују свима који здушно раде на рушењу Србије.

“Поводом последњег у низу помињања мог клијнета, Милана Радојичића, од стране, како себе називају, медијско-истраживачке агенције БИРН, као његов бранилац у актуелном поступку сам принуђен да реагујем. Наиме, повезивање господина Милана Радоичића са разним догађајима од стране БИРН-а, представља апсолутну неистину“, истакао је Петронијевић у писаној изјави. 

Додао је да је оваква кампања у медијима очигледно срачуната у циљу  рушења кредибилитета Милана Радоичића и његовог безусловног признања у вези са догађајима од 24. септембра. 

“Такође, оваква врста кампање погодује свима онима који здушно раде на рушењу Србије, почев од приштинског Куртијевог режима, па до њихових спонзора. Привикавање српске јавности на дежурног кривца Милана Радоичића, представља једну врсту озбиљног и намерног дезинформисања са крајњим циљем криминализације њега лично и свега онога што је Милан Радоичић за своје снароднике на Косову и Метохији урадио“, поручио је Петронијевић.

Истакао је и да извештавање српске јавности на овај начин, како то нажалост чини БИРН, супротно је и новинарском кодексу а и кривично кажњиво. 

“Уколико неко има сазнање да је неко лице извршило кривично дело, онда је у обавези да то са свим доказима преда надлежним органима, а никако да без било каквих доказа произволно и непрофесионално износи у јавност“, нагласио је Петронијевић

БИРН је раније данас објавио да је током протеклих годину и по дана косовска полиција открила 11 лабораторија за узгој марихуане на северу Косова и да су наводно, према тврдњама косовске полиције, особе ухваћене у том нелегалном послу биле повезане са Миланом Радоичићем.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон