Спорт

Пикси: Одвешћу Србију на Европско првенство, у Будимпешту идемо по победу

Селектор фудалске селекције Србије Драган Стојковић Пикси рекао је да Србија у Будимпешту иде да пред 70.000 навијача освоји сва три бода и да ће се репрезентација пласирати на Европско првенство које се наредне године одржава у Немачкој.

Србија је прошлог месеца поражена од Мађарске у Београду, пред празним трибинама и сада има прилику за реванш и оствари можда и кључни тријумф за пласман на Европско првенство 2024. године.

„Та празнина када играш без публике, када излазиш кроз тунел, то је осећај који не бих желео да имам икада више док са селектор. Желим пун стадион, амбијент, да будем део спортске манифестације и да знамо за шта играмо. Идемо тамо да им вратимо, потребни су ми играчи „ратници“, показали смо да можемо, верујем да ћемо успети јер мислим да смо незаслужено изгубили у Београду“, истакао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је додао да је сада тренутак да се финализују квалификације и освоје неопходни бодови за први пладман на ЕУРО после 2000. године.

„Од велике важности су Мађарска и Црна Гора, али да не заборавимо Бугарску. Идемо до краја. Да покажемо да нам је место на ЕП. Од нас све зависи. Ми одлучујемо о својој судбини, има још девет бодова до краја, а математика је егзатна наука, па ћу вам рећи и да сам мислио да ћемо имати неки бод више. Не очекујем да неко игра за нас, него да ми играмо за себе“, нагласио је Стојковић.

Селектор је истакао да је Михаило Ристић поново на списку јер је то заслужио минутажом у новом клубу Селти и да му је драго због тога јер он може да покрије више позиција. Такође, исто важи и за Мијата Гаћиновића, а када је у питању изостанак позива Дарку Лазовићу навео је да је то одлука у овом тренутку. Србија гостује Мађарској у суботу, а три дана касније дочекује Црну Гору.

„Колико год је меч са Мађарима важан, исто тако биће важно против Црне Горе. Кад сам рекао „ратнички“ мислио сам на менталитет, сад је време кад се једноставно мора, знам да можемо боље. Момци који добију шансу морају да буду на „млазни погон, дизел ме у овом тренутку не интересује““, поручио је Пикси и открио да размишља о промени формације, али да неће да каже да ли ће се то и десити.

Србија у Мађарску иде без Душана Влаховића који има проблеме са повредом.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон