ДруштвоНасловна

Почетком 2024.године биће издата трећа збирка поезије Јовице Мишковића

Песник и професор физике Јовица Мишковић ради на припреми треће збирке песама, која ће угледати светлост дана почетком наредне године.

Љубав, родољубље и духовност теме су које ће се наћи и у новој збирци песама, истакао је аутор гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

„Писање песама за збирку је завршено, завршена је и рецензија, још је преостало само да решимо неке детаље и штампање ће, надам се, бити завршено почетком 2024.године“, казао је Мишковић.

Он је истакао да чак постоји повезаност физике и писања, јер је и физика једна врста уметности.

„Поезија, а и физика је једна врста уметности јер поједине појаве које се дешавају у природи ми покушавамо да пренесемо и изведемо у лабораторији  што, такође представља једну врсту уметности“, казао је Мишковић.

Професор Мишковић, који физику предаје и у основној и у средњој школи, истиче да деца често створе страх од овог предмета, који је уско повезан са математиком и рачунањем, али када крену да раде од почетка превазиђу све страхове и из основне школе изађу са великим предзнањем из физике, док гимназијалце очекује озбиљније градиво.

„Рад данас са децом није нимало лак, а нарочито када се ради о предмету који је за њих новина и за који су већ створили неке баријере и страхове. Због тога је од самог почетка, у шестом разреду, потребно разуверити децу у то и наћи начин да им ново градиво, а и сам предмет са којим се први пут сусрећу буде занимљив. На нама префесорима је да дамо све од себе да деца заволе наш предмет, јер то у великој мери зависи од нас“, казао је Мишковић и нагласио да физика јесте тежак предмет, али уз учење и редован рад све се савлада лако.

Физику посебно чине занимљивом експерименти, због чега је многим ђацима и омиљен предмет.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон