ДруштвоНасловна

Пољопривредна школа и Гимназија „Липљан“ и ове године у понуди имају разнолике образовне профиле

Пољопривредна школа и Гимназија „Липљан“ функционишу од давне 1962. Најпре је основана Пољопривредна школа, а касније 1968.године прикључује јој се Гимназија са друштвено језичким смером. Након ратних дешавања седиште школе премештено је из Липљана у Лепину, а истурена одељења има у четири места.

„Школа данас функционише на четири различите локације. Један део Пољопривредне школе налази се у Лапљем Селу, где ученици имају на располагању два образовна профила – ветеринарски техничар у четворогодишњем трајању и оператер у прехрамбеној индустрији у трогодишњем трајању. У оквиру Пољопривредне школе имамо и смер за фризере, који се налази у Лепини и траје три године. Истурена одељења имамо и у Ранилугу, где имамо смер ветеринарски техничар и Партешу, где је у понуди смер пољопривредни техничар. Када је Гимназија у питању, она се налази у Лепини, а у понуди имамо друштвено језички смер“, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директорица ове образовне установе Слађана Рашић.

Она је нагласила да се практична настава за Пољопривредну школу, у сарадњи са Епархијом рашко-призренском, обавља на економском имању манастира Грачаница у Бадовцу, где се налазе фарме и низ производних погона.

Пољопривредна школа и Гимназија „Липљан“ тренутно броји око 110 ученика, а Рашић се нада да ће с почетком нове школске године и број ученика бити повећан.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон