ВестиКосовоНасловна

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов посетила ђаке који бораве у Сутомору

Укупно 45 ђака са територије општине Зубин Поток борави на летовању у Сутомору, које је организовала Канцеларија за Косово и Метохију уз помоћ Хуманитарне организације „Српска солидарност“ из Београда и НВУ Православног братства „Витезови СВ. Јована Владимира“ из Бара.

Деца узраста од 3. до 6. разреда из Основне школе ,,Благоје Радић“, из села Зупче и ОШ ,,Јован Цвијић“ Зубин Поток, из издвојених одељења села Дрен, Црепуља и Вељи Брег, борави на летовању од 20. до 27. маја, а за њих су обезбеђене разне активности, попут школе пливања, излета и различитих едукација и забавних садржаја.

Малишане је посетила помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов која је изразила задовољство што је нашу децу са КиМ затекла насмејану и срећну.

–           Посебан је утисак видети данас ова насмејана и радосна млада лица, нарочито имајући у виду свеобухватну ситуацију у нашој јужној покрајини и специфичне услове живота у којима наша деца одрастају и образују се. Због тога се трудимо да им као Канцелерија за КиМ омогућимо ваншколске активности које су од значаја за њихов развој и социјализацију, навела је она.

Миладинов истиче да је Канцеларија за КиМ до сада реализовала путовања за више од 3000 деце, од којих је око 400 боравило на мору.

–           Поносни смо на чињеницу да смо у последње три године остварили велики број разних путовања за више од 3000 деце са КиМ, од којих смо у сарадњи са нашим драгим пријатељима из Хуманитарне организације „Српска солидарност“ реализовали летовања за 400 ученика и разне екскурзије за 500 ђака. Ми ћемо наставити и даље да спроводимо ове пројекте, како би допринели лепшем детињству наших малишана, јер њихова срећа је и наша срећа, али је и наша дужност да учинимо све што можемо да им омогућимо квалитетније одрастање, закључила је Миладинов.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон