Косово

Пети дан без струје, мештани Сушића код Штрпца моле за помоћ

Пети је дан како је више од 200 житеља српског села Сушиће код Штрпца одсечено од света, трпећи последице обилних снежних падавина на Шар планини.

Мештанин Сушића Драгиша Ракинац пренео је РТС-у да од петка немају струју, да је неколико километара пута непроходно јер локалне службе нису очистиле снег висине једног метра.

„Покушали смо да подигнемо две бандере које је невреме порушило. Нисмо успели. Из електропривреде нам обећавају, али ништа не предузимају“, наводи Ракинац, који тврди да „ни из општине нико не реагује на њихове апеле за помоћ“.

Према његовим речима, за намирнице и лекове иду пешице до Штрпца, припадници Цивилне заштите донели су им поједине лекове, потребне старијим и болесним житељима села.

У Сушићу живи више од 200 житеља, различитог годишта, и старијих и млађих, а помоћ је свима потребна.

„Деца не иду у школу два дана. Старији не иду на посао. Не знамо како мобилне телефоне да напунимо да би били у комуникацији“, наводи Ракинац и објашњава да свој телефон допуњује струјом у аутомобилу.

Ракинац апелује за помоћ свих који могу да реагују јер, каже, добијају обећања да ће да им се помогне да нормално живе, али да се на терену ништа не дешава.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон