Косово

Председавајући ОЕБС-а Борг у посети Косову

Председавајући ОЕБС-а, министар спољних и европских послова и трговине Малте, Иан Борг, посетиће Косово 11. априла како би разговарао о ангажовању ОЕБС-а и састао се са политичким лидерима.

Током посете, председавајући Борг ће се састати са председницом Вјосом Османи-Садрију, премијером Аљбином Куртијем и заменицом премијера и министарком спољних послова Доником Гервала-Шварц.

Он ће одржати састанке и са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову Мајклом Давенпортом и особљем Мисије, као и са свршеним полазницима Академије дијалога коју је основао ОЕБС.

Председавајући Борг отпутоваће у Регионални центар ОЕБС-а у Гњилану где ће се састати са локалним организацијама грађанског друштва и представницима заједница из различитих општина како би разговарали о правима заједнице, ангажовању младих и оснаживању жена. Састаће се и са председницима општина који представљају различите заједнице како би разговарали о међуопштинској сарадњи коју подржава ОЕБС. Министар Борг ће такође имати састанак са владиком Теодосијем из Српске православне цркве.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон