ДруштвоЛокалнеНасловна

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић посетила КУД „Славуј“ и „Бранко Меденица“

Културно уметничка друштва „Славуј“ и „Бранко Меденица“ отпутоваће у Пожаревац где ће учествовати на Републичкој смотри фолклора. Превоз и новчана средства за оркестар обезбедила им је општина Грачаница.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић посетила је синоћ КУД „Бранко Меденица“ током проба које одржавају у Угљару пред одлазак на републичку смотру фолклора. Председница им је том приликом пожелела успешне наступе и обавестила чланове фолклорних друштава да је општина Грачаница позитивно одговорила на њихов захтев за обезбеђивање превоза до Пожаревца и назад.

Уз то општина ће и финансијски помоћи и фолклорном друштву „Бранко Меденица“  и КУД-у  „Славуј“ за одлазак на републичку смотру фолклора која се овог викенда одржава у Пожаревцу јер су обезбеђена новчана средства за оркестар.

„ Култура и очување националног идентитета и традиције су симболи нашег опстанка и останка на овом простору. Срећни смо и част нам је кад имамо прилику да помогнемо свима који негују ове вредности. Желим вам срећан пут и успешне наступе“, казала је председница Шубарић током посете“.

Чланови фолклорних друштава захвалили су се општини Грачаница на предусретљивости и сталној бризи и помоћи за рад и напредак фолклорних друштава на територији општине Грчаница.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон