КосовоНасловна

Петковић: Одлука о платном промету има за циљ егзодус српског народа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је покушај укидања платног промета једна од најтежих одлука премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и Приштине, која за циљ има егзодус српског народа.

Петковић је за РТС рекао да када некоме хоћете да укинете плате и пензије, стипендије, материјална примања, јасно је да желите да се обрачунате са српским народом.

„Реч је о противправној одлуци и ми смо се снажно супротставили оваквом начињу гажења српског народа на КиМ“, рекао је Петковић.

Он је појаснио да је од првог момента када је обелодањена намера да се спроведе та одлука почела дипломатска борба Београда.

„Председник Вучић је имао бројне састанке са утицајним људима у свету којима је рекао шта може да се деси ако одлука ступи на снагу. Ми овде у Београду кренули смо са бројним дипломатским контактима, састанцима, банкарским сектором, поштом, предочили смо катастрофалне последице те одлуке“, рекао је Петковић и додао да се води озбиљна дипломатска битка да та одлука не ступи на снагу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон