ДруштвоЛокалне

Председница општине Грачаница разговарала са Ромкињама о проблемима и побољшању услова живота

О проблемима са којима се свакодневно сусрећу и побољшању услова живота председница општине Грачаница разговарала је са Ромкињама у Грачаници. Састанку је присуствовао и саветник за мањинске заједнице Газмен Салијевић. Председница општине Љиљана Шубарић је указала да се општина залаже за решавање проблема са којима се заједнице РАЕ суочавају, а
ради се и на оснаживању РАЕ заједница.
„Локална самоуправа је веома посвећена ромској заједници. Радимо на томе да буде заступљена у свим областима и залажемо се да помогнемо онолико колико можемо. Имамо пуно активности које са вама радимо, ту су едукативни центри у Грачаници и Преоцу, а ускоро отварамо још један у Сувом Долу. Све што радимо је веома значајно за све нас, јер тиме стављамо фокус на образовање ромске заједнице, а сви знамо да је образовање јако важно како би могли да будете укључени у свим сферама друштва“, истакла је Шубарић.


Она је посебно нагласила да је у том погледу битно истаћи важност и значај жена Ромкиња.

„Свесни смо са каквим се проблемима суочавате и да вам није лако, поготово што већина породица нису економски стабилне. Данас овим састанком смо ту да у неформалном разговору саслушамо вас и све ваше проблеме“, рекла је Шубарић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон