ЛокалнеНасловна

Председница општине Љиљана Шубарић посетила шест социјално угрожених породица и уручила помоћ

Општина Грачаница наставила је данас обилазак и доделу помоћи социјално угроженим породицама. Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са сарадницима данас је посетила шест породица у неколико места општине.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић најпре је посетила Мирсаду Бутић у Ливађу која живи сама а једини извор прихода јој је новчана надокнада у виду социјалне помоћи. Мирсади је допремљен огрев за зиму као и шпорет на дрва који јој, како је казала, представља велику помоћ јер није била у могућности да сама набави.

Након Ливађа председница Шубарић је са директором општинског одељења пољопривреде Драгишом Стојановићем и директором општинског одељења катастра Николом Маринковићем посетила и Момчила Мирића у Доњој Гуштерици коме је такође допремљен огрев као и пакет неоходних потрепштина.

Мирић који живи сам у старој и оронулој кући од минималне пензије захвалио се председници општине Грачаница на посети и помоћи.

„ Тешко се живи али још по мало могу по нешто сам да урадим и да допринесем за себе. Нисам никада ни тражио ни добио помоћ ни од кога. Ово је први пут да ме се неко сетио“, казао је Мирић.

У једној од стамбених зграда у Доњој Гуштерици живи и Синиша Перић који брине о непокретној мајци. Председница Шубарић уручила је овој породици пакет помоћи у храни хигијенским средствима и разговарала са њима начину здравствене неге и помоћи за Синишину непокретну мајку.

Помоћ је стигла и до Достане Јефтић из Добротина самохране мајке двоје малолетне деце  као и до петочлане породице Грујице Трајковића такође у Добротину која не оставарује никакве приходе. Трајковићима је осим пакета помоћи допремљен о шпорет на дрва.

Данашњи обилазак социјално удгожених породица председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић завршила је доделом пакета помоћи вишечланој породици Зорана Илића у Грачаници.

„Општина Грачаница наставља са бригом и помоћи нашим најрањивијим члановима друштва. Социјално угрожене породице, вишечлане породице као и породице у којима имамо тешко оболеле чланове су свакако наш приоритет. Данас смо посетили само неке од њих и уручили им помоћ. Општина Грачаница их неће заборавити и наставићемо и у наредном периоду у складу са својим могућностима да помажемо и бринемо о свакој породици и сваком појединцу којима  наша помоћ неопхподна“, казала је на крају обиласка породица председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон