ВестиЛокалнеНасловна

Председница Шубарић: Крајње је време да нам Међународна заједница заштити децу

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић најоштрије осуђује инцидент у Лапљем Селу. Она је позвала надлежне органе да спроведу истрагу на адекватан начин и пронађу нападаче на српску децу.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић изјавила је да су овакви напади недопустиви и позвала међународну заједницу да под хитно стане у заштиту српског народа и српске деце а грађане да остану смирени и суздржани.

„Мештане општине Грачаница дубоко је узнемирила вест о инциденту и Лапљем Селу у којем су нападнута деца српске националности док су се у раним вечерњим сатима налазила у школском дворишту које би требало да буде једно од најбезбеднијих места у којем наша деца бораве.  Срећом деца су успела да побегну нападачима који су се осмелили да их хладним оружјем нападну и јуре улицама што показује да је напад био и планиран и организован. Овај напад на српску децу, који није изловани случај већ постаје пракса,  јасно показују да безбедносна ситуација није добра и да је очигледно да правосуђе амнестира људе који организовано у српским срединама тероришу српско становништво“, казала је председница Шубарић.

Како је саопштила, општина Грачаница сазвала седницу општинског Одбора за безбедност а јавност ће бити обавештена о датуму и времену одржавања.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон