ДруштвоКосово

Председница Шубарић поздравила учеснике „Првог Видовданског симпозијума“

У Грачаници се одржава „Први Видовдански Национални симпозијум“ на тему – Принципи савремене стоматологије од раног узраста до одраслог доба, којем присуствује председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

Симпозијум се оржава у Дому културе у Грачаница, где ће еминентни стручњаци из стоматологије и других здравствених профила имати прилику да размене искуства и стекну нова знања.

Председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић присутнима је пожелела добродошлицу, а свим учесницима успешан рад. Истакла је да је за Грачаницу велика част што организује овако значајан догађај.

„Грачаница је увек била место бројних културних, верских, уметничких, спортских дешавања, а данас доказујемо да препознајемо и значај одржавања стурчних скупова и едукација. Симпозијум је догађај на којем ће бити представљени резултати рада стоматолога, нова сазнања и актулена научна достигнућа у савременој стоматологији и медицини. Брзина промена у медицини захтева да останемо информисани и да непрекидно радимо на надоградњи нашег знања и управо организовање скупа са учешћем еминентних стручњака представља иузетан допринос у развоју и ширењу најновијих достигнућа“, казала је професорка Шубарић, која иначе доктор стоматолошких наука.

Она је посебно поздравила организаторе из Удружења здравствених радника „Косовка девојка“, представнике Стомотолошке коморе Србије и Медицинског факултета, као и врхунске стручњаке и предаваче са Београдског и Нишког Универзитета.

„Верујем да Удружење здравствених радника „Косовка девојка“ са правом носи име симбола издржљивости, храбрости, племенитости и части, јер су наши здравствени радници овде, управо то: издржљиви, храбри, племенити и часни. Зато овај симпозијум за нас, како стручно, тако и практично има немерљив значај“, истакла је проф. др Љиљана Шубарић.

Председница је казала да здравствени радници овде раде и живе у по много чему необичним условима и са различитим изазовима, те да су наука, знање и образовање кључ за њихово превазилажење.

Организатори симпозијума је Удружење здравствених радника „Косовка девојка“, а одржава се под покровитељством Стоматолошке коморе Србије, Медицинског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Привременог органа Града Приштине, Општине Грачаница, Дома културе и Ансамбла „Венац“.

Извор:Општина Грачаница, фото: РТВ Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон