КосовоНасловна

Димитријевић: Људи у Гораждевцу су уплашени за своју будућност на КиМ

Косовска полиција упала је данас у просторије Привременог органа општине Пећ у Гораждевцу. Након претреса из зграде је полиција изнела заплењени канцеларијски материјал, а председник Привременог органа Дарко Колашинац и још два радника приведена су на информативни разговор. 

Полиција је упала и у Радио Гораждевац који се налази у истој згради. Уреднику Дарку Димитријевићу заплењен је ауто и камера због снимања полиције током акције  претреса. 

„Јутрос око 10,20 часова, ја сам кренуо према просторијама Привременог органа и запазио сам полицијска аута и џипове који су опколили зграду где су просторије ПО, од полицијске станице, иза зграде где је Дом културе, где је Радио Гораждевац. Нико није могао да приђе објектима. Телефонски сигнал и мреже су биле блокиране, никога нисмо могли да позовемо. Упали су у просторије, тамо су вршили претрес, разговарали са људима, узели неке папире. Компјутерска кућишта нису нашли, јер су то узели у претходном периоду, узели су само неке мониторе“, рекао је за РТВ Грачаница Милош Димитријевић, бивши председник Привременог органа у Гораждевцу.

„Одвели су Дарка Колашинца, председника ПО и још две особе да дају изјаву у Пећи. Они су приведени и не знам да ли ће данас да се врате. Неколико пута раније су и мени то радили“, тврди Димитријевић.

Он је рекао да су након 30-40 минута, дошли косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи, министар администрације локалне самоуправе, ушли у просторије, сликали се и дали изјаве. Нема приступа тим просторијама још увек.

„Народ је уплашен за своју даљу будућност на Косову и Метохији. Ми смо своји на своме и хтели бисмо да останемо овде“, истиче Димитријевић.

Додао је да би све требало да се реши на неки други начин, а не да се стално плаше грађани, да се врши притисак на људе.

„Данас је била толика полиција са дугим цевима, толико возила, Шта смо ми урадили, јесмо ли криминалци, шта је у питању?“, пита се он.

„Били смо сведоци када је полиција вршила притисак на новинаре Радио Гораждевца да ништа не објављују, хтели су да им узму камере и нису дали приступ радио станици. Дарко Димитријевић, новинар, је са камером кренуо на снимање, они су му узурпирали возило, претресали. Он је први објавио да су полицајци упали у зграду ПО општине Пећ.“

Он истиче да не мисли да су сви Албанци лоши, он сарађује са људима из општине Пећ, али ово што раде Аљбин Курти и његов министар Краснићи је за сваку осуду и није добро за српски народ.

„Ми сви треба да останемо овде, али под оваквим условима биће све теже. У Гораждевцу живи између 630 и 650 Срба, са околним селим и Пећком патријаршијом број Срба је 930. Нема нас много, али нас у целој Метохији овде има највише.

Све су нам узели и мобилну телефонију, узели су нам слободу, покушавају и ваздух да нам узму, да не дишемо, како бисмо нестали са ових простора, а све по наређењу Аљбина Куртија. 

У Гораждевцу је тренутно мирно. Мештани који су били окупљени, разилазе се.

Извор: РТВ Грачаница, ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон