Косово

Председник Српске листе састао се са члановима Радне групе савета Европске уније за Западни Балкан и Европске службе спољних послова

Председник Српске листе проф. др Златан Елек са сарадницима срео се данас у Косовској Митровици са члановима Радне групе савета Европске уније за Западни Балкан (ЦОWЕБ) и Европске службе спољних послова и том приликом представили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији и положај српског народа на овим просторима.

На састанку је посебно било речи о систематском институционалном насиљу које режим Аљбина Куртија спроводи против српског народа кршећи колективна и појединачна права наших грађана, и одбијајући да поштује потписане споразуме, а пре свега онај о обавези формирања Заједнице српских општина. 

Делегација Српске листе је указала на све једностране и ескалаторне потезе Приштине који су довели до исељавања Срба са својих огњишта пред очима међународне заједнице. 

На састанку су предочени докази а учесницима подељени материјали који јасно говоре о активном деловању Приштине против процеса смене лажних градоначелника у општинама на северу Косова и Метохије. 

Као решење је јасно предочена потреба да Приштина најхитније примени потписане споразуме и у складу са договорима из 2013. и 2015. године формира Заједницу српских општина чиме би се један део проблема решио на терену, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон