КосовоКултураНасловна

Тања Бошковић пред грачаничком публиком у представи “Успомене Саре Бернар“

Дом културе ,,Грачаница“  и Народно позориште ,,Приштина“ са седиштем у Грачаници приредили су за љубитеље позоришне уметности врхунски догађај. Публика у Грачаници имала је прилику да ужива у маестралној улози Тање Бошковић у представи ,,Успомене Саре Бернар“, комаду о смртности или бесмртности у режији Сташе Копривице.

У овој представи Дејан Ђоновић игра Жоржа Питуа, секретара Џона Марела. Њих двоје, потпуно различитог карактера, повезује љубав према позоришту.

Редитељка Сташа Копривица истиче да се страх од сопствене смртности најлакше побеђује тако што се потрудиш да, једноставно, постанеш бесмртан.

„Сара Бернар још за живота осигурала себи ту божанску позицију, али да то јој није било довољно. Ваља се припремити за одлазак у вечност, баш као и за сваку другу премијеру представе. Сара је замислила да њена изведба буде веома потресна трагедија, али пошто истовремено мора да се избори са својим прозаичним и тврдоглавим секретаром Жоржом Питуом, некако је испало да су се обоје нашли у комедији. И то – комедији карактера. Док пратимо апсурдни сукоб ова два тако различита, а једнако упорна карактера, присуствујемо причи о једном комплексном, несавршеном и веома напорном пријатељству. Али, на крају крајева, таква и јесу сва права пријатељства. Свака наша животна улога вреди“, каже редитељка о представи.

Представа ће бити одиграна у пуној сали Дома културе, а улаз је био бесплатан.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон