ВестиКосовоНасловна

Зубин Поток: На згради општине постављена табла ,,Република Косово“

На згради општине Зубин Поток,  уз асистенцију Косовске полиције,  радници су поставили таблу ,,Република Косово“.

Раније је на том месту била табла са ћириличним натписом,  која  је поломљена у августу прошле године. Тада је градоначелник Измир Зећири тврдио да је ћирилични натпис на згради општине оборио ветар и да ће се чим се стекну услови натпис бити поправљен.

Председник Привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић  је тада, изјавио за Косово онлајн,  да је полиција поломила таблу на општинској згради која је била на ћириличном писму и истакао да је то још једна порука Србима да их приштинске власти не желе на Косову.  

,,У време викенда не протестујемо испред општине, ту смо петком до 15 сати и долазимо у понедељак ујутру. Током викенда косовска полиција је поломила таблу са натписом на ћириличном писму на улазу у зграду општине Зубин Поток. Табла је поломљена, ишчупана са зида, а налазила се пар метара изнад улаза“, рекао  је тада Вуловић. 

Ово није био једини инцидент откако је Косовска полиција заузела општинску зграду у Зубином Потоку. 

Косово онлајн је 24. децембра  објавио да је и канцеларија Унмика била обијена након уласка припадника Косовске полиције, а из канцеларије су били украдени канцеларијски намештај, фрижидер и други предмети.

Из Унмика су потврдили обијање његових канцеларија.

„Унмик је изразио забринутост косовским властима због неовлашц́еног уласка у његове просторије и подсетио да су просторије и имовина Уједињених нација неповредиви и да приступ тим просторијама мора бити заштиц́ен и гарантован у сваком тренутку“, наводи се у писаном одговору Унмика.

Извор: Косово онлајн; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон