ЛокалнеНасловна

Претње ножем и узнемиравање српских дечака у Лапљем Селу

Двојица Албанаца пресрела су аутомобилом групу од петорице српских малолетника у Лапљем Селу и уз псовке и претње ножем, од деце су тражили да кажу да је њихов председник Хашим Тачи, те да председника Србије називају погрдним именима.

Инцидент се догодио у петак око 22 часа у непосредној блилзини Средњошкоског центра, где су дечаци седели на клупици, када се уз шркипу кочница, надомак њих зауставио црвени „тигуан“.

Помисливши да возач жели да упита за пут до Приштине српски малолтетници су се приближили ауомобилу из кога је возач уз псовке и погрдне речи од њих захтевао да скандирају Хашиму Тачију и вређају и погрдниим именима називају председника Србије Александра Вучића.

Како је за РТС испричао родитељ једног од малолетних дечака, деца су се разбежала, али је возач аутомобилом препречио пут двојици, извадио нож и наставио да их прати, док је његов сувозач све време догађај снимао телефоном.

Деца су се измакла и успела да побегну, а нападачи су наставили кретање у правцу Приштине.

Случај су родитељи пријавили полицији у Грачаници.

Инцидент је узнемирио мештане Лапљег Села који истичу да их Албанци свакодневно вређају и добацују им из аутомобила у покрету.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон