КосовоНасловна

КФОР: На КиМ стигло 200 британских и више од 130 румунских војника

Мисија КФОР-а саопштила је данас да је на Косово и Метохију стигао контингент од 200 британских и више од 130 додатних војника из Румуније, у циљу јачања снага мисије на КиМ.

Како се наводи у саопштењу, из Велике Британије је стигло 200 војника 1. батаљона Краљевског пука принцезе од Велса који су се придружили контингенту од 400 британских војника који се већ налазе на Косову и Метохији.

Додаје се да су додатне трупе стигле на КиМ како би се ојачало присуство КФОР-а на северу и побољшало патролирање дуж админситративне линије, након „напада на косовску полицију 24. септембра и повећања тензија у региону“.

Одлука о распоређивања трупа је донета на захтев врховног команданта НАТО-а за Европу, а одобрили су је савезници у Северноатлантском савету, како би се осигурало да КФОР има снаге да испуни свој мандат Уједињених нација о одржавању безбедног окружења и слободе кретања за све људе на КиМ, наводи се у саопштењу.

Додаје се да КФОР делује у складу са својим мандатом према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, као и да тренутно на КиМ има више од 4.500 војника из 27 НАТО савезника и партнера.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон