КосовоНасловнаСпорт

Први карате турнир „Трофеј Грачанице“ одржан у Лапљем Селу

Карате турнир у борбама и катама под називом „Трофеј Грачанице“ одржан је у Хали спортова у Лапљем Селу. На овом спортском спектаклу учешће су узели и карате клубови са територије целе покрајине.

Каратисти, како млађи, тако и они старијих генерација имали су јединствену прилику да покажу своје знање и вештине и да се окушају у борбама и катама на јединственом такмичењу и својеврсном надметању које је понело назив Трофеј Грачанице. Поред јуниора и сениора карате клуба Сенши из Грачанице, на турниру су се такмичили и чланови клубова из Северне Митровице, Звечана, Зубиног Потока, Лешка, Штрпца и других места широм Косова. Спортско надметање у борбама отворила је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

– Да бисмо имали добре резултате, неопходно је да прави људи буду на правом месту. Људи који с љубављу преносе знање и вештине на млађе генерације, а такви су тренери клуба Сенши. У овај турнир је уложено много труда и рада, а оно што данас видимо потврда је квалитета – рекла је на отварању Шубарић.

Одељење за омладину и спорт општине Грачаница организатор је и ове спортске манифестације која се по први пут одржава. То уједно није једина манифестација која је покренута у овој години, а све у циљу обогаћивања спортских садржаја за децу и омладину ове општине.

– Потрудили смо се да организујемо први карате турнир и назвали смо га по нашој Грачаници. Пуно ми је srcе када видим оволико деце данас овде на овом борилишту – рекао је Душан Цвејић, директор Одељења за спорт и омладину.

Судијама овог турнира, тренерима и руководиоцима клубова додељене су плакете у знак захвалности, а карате клуб Сенши доделио је захвалнице и председници општине Љиљани Шубарић, као и Душану Цвејићу, директору Одељења за спорт. Гост турнира био је и познати боксер Марко Николић.

Организатори турнира су Карате клуб Сенши и Одељење за омладину и спорт Општине Грачаница.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон