ВестиКосовоНасловна

Радник српске националности нападнут у трговинском објекту у Грачаници

Припадници Косовске полиције ухапсили су јуче једну особу за коју се сумња да је 24. маја у маркету ЕТЦ у Грачаници физички напала Дамјана Шабића из Бадовца, радника тог трговинског ланца и нанела му лакше телесне повреде, потврђено је из Полицијске станице.

Дамјан Шабић је објаснио да га је нападач питао да ли говори албански или енглески, на шта је одговорио одрично, и љубазно га услужио, након чега је особа која га је напала отишла. Међутим, кроз сат и по времена се вратио, ухватио га за руку и вукао, изговарао погрдне речи, па чак и претио смрћу.

Након немилог догађа, уплашен за своју безбедност, Шабић је дао отказ у том маркету. Како додаје, одмах је обавестио полицију.

Како каже, од маркета ЕТЦ добио је подршку, као и понуду да остане на послу, а да се нападачу забрани приступ објекту. Међутим, на то није пристао.

„У петак сам радио у другој смени, мушкарац албанске националности је дошао у моменту док сам радио на воћу и поврћу. Обратио ми се на албанском и питао је нешто везано поврће. Рекао сам да не разумем, питао ме је да ли знам енглески, рекао сам да не знам. Узео је поврће, ја сам измерио, отишао је а након сат, сат и по, поново се вратио у маркет у другој одећи, обратио ми се на српском са питањем да ли се познајемо. Ја сам одмах препознао особу, а он ме је позвао и рекао „дођи овамо“, нисам могао истог тренутка зато што сам био заузет. Чим сам кренуо према њему, почео је да ми прети и да ме псује, ухватио ме је за руку и почео је грубо да ме вуче по маркету. Претио ми је, рекао да ће ме убити и псовао српску мајку након тога сам позвао обезбеђење које са нападачем комуницирало на абанском језику, тако да ништа нисам разумео. Они су ми рекли да се вратим  са своје место. Упашио сам се за своју безбедност. Позвао сам полицију која је дошла после око сат и по времена. Дао сам исказ. Од колега само ме је менаџарка упитала како се осецам и пружила подршку. Након тога сам дао отказ. У полицији ми ништа конкретно није речено“ ,рекао нам је нападнути Дамјан Шабић.

Шабићу је указана и лекарска помоћ у Дому здравља у Грачаници где је установљено да има видљиве повреде руке.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон