Косово

Радомировић: Здравствени радници КиМ захтевају од земаља Квинте да спрече нестанак Срба са ових простора

Последња одлука Приштине о укидању платног промета са централном Србијим, угрожава рад Здравствених радника који су ту да свима којима потребно пруже здравствену заштиту, изјавила је на конференцији за медије управница КБЦ Косовска Митровица, Даница Рдомировић након одржаног колегијума начелника и управника Домова здравља Косовска Митровица и Лепосавић.

,,Ова одлука угрожава КБЦ и цео здравствени систем, који се налази у изузетно тешком и неповољном полпжају. Није то питање само плата, поставља се питање како ће се долазити до лекова, санитетског материјала , хране за тешке пацијенте, коју и сада са тешком муком набављамо, како до средстава за одржавање операционе сале“, упитала је Радомировић и одговорила:

,, Ако ова одлука остане на снази, очигледно никако“.

Она је подвикла да ће лекари КБЦ-а, на тлу Европе, у 21. веку остати без могућности да брину о здрављу пацијената , помогну им да се опораве и врате животним обавезама. Стога је, у име свих здравствених радника на КиМ, позвала представнике земаља Квинте
да најхитније реагију и спрече ,, нестанак Срба са ов их простора“.

,, Чему њихова снага дипломатије и моћ ако не стану на крај овом институционалном насиљу према српском народу од стране режима Аљбина Куртија“, поручила је Радомировић.

Она је позвала и представнике државе Србије да на седници СБ УН о Косову читавом свету укажу на све тежи положај нашег народа на, а своје колеге – лекаре, да у светским и европском телима захтевају заштиту српских здравстевених радника и народа на КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон