ВестиКосовоНасловна

Радовић: Завршено потписивање петиције за смену градоначелника Лепосавића

У Лепосавићу је у 13 часова завршено прикупљање потписа за покретање петиције за смену градоначелника, изјавио је правник и један од иницијатора Веселин Радовић.

Радовић је додао да је премашен број потписа од неопходних 20 одсто уписаних бирача у тој општини.

„Управо завршавамо са потписивањем петиције, имамо довољан број, а очекујем да потписа буде и више, тако да се овом приликом захваљујем грађанима Лепосавића на одзиву“, казао је Радовић.

Он је истакао да ће се у понедељак знати тачан број потписа, као и да је све протекло у најбољем реду.

„До понедељка ћемо имати све тачне резултате и завршити са петицијом. Није било никаквих ексцеса и неправилности, тако да је све протекло у најбољем реду“, рекао је Радовић.

Према подацима које је ЦИК доставио иницијаторима петиције, у бирачки списак у општини Лепосавић уписано је 13.441 бирача, а да би се петиција покренула, неопходно је да је потпише 20 одсто, односно 2.689 бирача.

Са прикупљањем потписа грађани у Лепосавићу почели су 17. јануара на платоу испред зграде општине Лепосавић, а због хладног времена постављен је шатор.

Потписивање петиције за смену градоначелника завршено је у Северној Митровици и Лепосавићу, док је још увек у току, прикупљање потписа у Звечану и Зубином Потоку.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон