ДруштвоКосовоНасловна

Ракочевић о признању ,,Бели Божур“: Не могу да примим награду док сам на челу УНС-а

Новинар, књижевник и председник Удружења новинара Србије на Косову Живојин Ракочевић замолио је чланове огранка Удружења новинара Србије на Косову, Друштва новинара Косова и Метохије да организују ново гласање за признање ,,Бели божур“,  које је ове године припало Дому културе „Грачаница“, с обзиром на то да, како каже, не може да прима награде Удружења на чијем је челу.

Како су саопштили из УНС-а, Ракочевић се захвалио на признању „Бели божур“ за најбољу сарадњу са новинарима.

,,Поштоване колегинице и колеге, чланови Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), хвала вам на признању ,,Бели божур“ за најбољу сарадњу са новинарима које сте доделили Дому културе Грачаница, чији сам директор. Нажалост, не могу да примим било које признање свог Удружења или његовог дела док сам на челу Удружења новинара Србије“, поручио је Ракочевић.

Он истиче да његова одлука не значи да запослени у Дому културе нису добро сарађивали са медијима, већ напротив. То је, како наводи, задатак којем су посвећени и Дом културе и УНС.

,,Зато користим статутарно овлашћење УНС-а и молим председницу ДНКиМ Ивану Вановац да организује ново гласање чланства на Косову и Метохији за признање ,,Бели божур“, поручио је Ракочевић.

Признање ,,Бели божур“ за најбољу сарадњу са медијима, по одлуци новинара, чланова огранка Удружења новинара Србије на Косову, Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), припало је Дому културе ,,Грачаница“, док је ,,Црни божур“ за најлошију сарадњу са новинарима и ове године припао косовском премијеру Аљбину Куртију.

Новинари, чланови УНС-а на Косову гласали су онлајн, а ове године је у конкуренцији било 11 кандидата за ,,Бели“ и седам кандидата за ,,Црни божур“.

За ,,Бели божур“ међу кандидатима нашли су се хуманитарац Арно Гујон, проф. др Небојша Арсић, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Верица Ћеранић, директорка НСЗ филијала Косовска Митровица.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон