Косово

Ракочевић: Право је питање хоће ли уопште доћи до уписа имовине Дечана у катастар

Новинар и књижевник Живојин Ракочевић изјавио је да је право питање да ли ће уопште доћи до уписа имовине манастира Дечани у катастар, будући да око тога влада потпуна конфузија.

„Ако је Уставни суд донео ту одлуку, да ли је сада Влада старија од Уставног суда и да ли Влада одлучује у име Уставног суда, то нико не зна. И каква је та одлука, да ли сада неко узима папир одлуке и одлази у катастар и уписује то, то више нико не зна“, рекао је Ракочевић за Косово онлајн.

Наводи да је суштина у томе да је, како ствари стоје, општина Дечани требало да упише земљу у катастар и да је то одлука дечанских локалних органа.

„Суштинско питање је како ће на ово реаговати Рамуш Харадинај, како ће он сада одреаговати на ову Куртијеву одлуку у општинским структурама и право је питање да ли ће уопште до тог уписа доћи. Наравно, ради се о једној потпуној фарси у којој ви заправо схватате да не постоји ниједна институција, да се одлуке доносе тако што дође Ескобар и разговара, и онда се Ескобару обећа да ће то бити урађено. Да ли ће то бити урађено, то ми тек треба да видимо“, наглашава он.

Додаје да је „ово место општег провизоријума“ у ком и за забрану увоза српске робе нема никакве одлуке.

„Чак и за то постоји само усмено обавештење. Сад крећу та обавештења, параобавештења, нови папири Владе Косова према Дечанима и видећемо шта ће тамо да се дешава. Ми никада не смемо да заборавимо да је неки председник месне заједнице у Дреници или неки локални моћник у Дечанима старији од свих институција и да је његова последња“, закључио је Ракочевић.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон