ЛокалнеНасловна

Реконструкција тротоара и улица у Грачаници

У Грачаници је у току реконструкција тротоара у улици Цара Лазара. Општина Грачаница и ове године реализоваће низ значајних пројеката, што ће бити од суштинског значаја за све грађане, саопштено је из општинског Одељења за урбанизам.

У  Грачаници су току радови на реконструкцији тротоара у главној улици. Због извођења радова учесницима у саобраћају, а нарочито пешацима саветује се да буду пажљиви. Радови се изводе преко дугорочног пројекта који подразумева уређење, санацију и асфалтирање локалних улица и путева.

„У овој години кренули смо са тим веома значајним пројектом на териоторији општине Грачаница, због лошег стања главне улице. Тренутно се реконструише улица у дужини од 350 метара, тачније од споменика Милоша Обилића до моста. Надамо се да ћемо до краја године реализовати и другу деоницу исте улице. Пројекат је започет 05.фебруара, са роком од 40 радних дана до завршетка. Сам пројекат кошта 118.700 еура“, истиче Сандра Ђекић, директорица одељења за урбанизам општина Грачаница.

Из Одељења за урбанизам напомињу да ће у марту бити и свечана додела станова у Сувом Долу, чиме ће стамбено бити збринути становници некадашњег контејнерског насеља у Грачаници.

„Реч је о две стамбене јединице у Сувом Долу, које су финансиране од стране Данског савета. 34 корисника су већ потписала уговоре. Надамо се да ће у марту месецу бити усељавање корисника“, казала је директорица одељења.

Одељење за урбанизам општине Грачаница је у  току прошле године асфалтирало неколико километара улица, као и прилаза различитим објектима, а како су истакли за наш програм,  са истом динамиком наставља и ове године.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон