КосовоЛокалне

Рене Троказ у посети општини Грачаница

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић и заменик председнице општине Грачаница Игор Аритоновић разговарали су са специјалним изаслаником Француске за западни Балкан Рене Троказом којег су упознали са радом локалне самоуправе и плановима за развој општине у наредном периоду. Било је речи и о општој безбедносној и политичкој ситуацији.

Специјални изасланик Француске за западни Балкан Рене Троказ посетио је у оквиру своје посете Косову и општину Грачаница где се сусрео са локалним руководством.

Председница Шубарић и заменик Аритоновић упознали су госта из Француске са стањем у општини Грачаница, као и са пројектима који се реализују у циљу унапређења живота грађана. Разговарало се о политичким, економским и привредним темама, као и о могућностима сарадње на заједничим пројектима.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић указала је француском изасланику на веома осетљиву политичку и безбедносну ситуацију на Косову, посебно на северу Косова, и пренела забринутост мештана општине Грачаница због све чешћих кршења основних људских права, хапшења и учесталих инцидената широм Косова, за шта, како је казала, велика одговорност лежи на једностраним потезима од стране централних приштинских институција.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон