КосовоНасловна

Арлов у Бањалуци са матурантима из Грачанице

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов састао се и дружио са матурантима Грађевинско-саобраћајне школе из Грачанице.

Како се наводи се у саопштењу Одбора за помоћ КиМ, матуранти из Грачанице у организацији Туристичке организације „Холидеј“ из Косовске Митровице посећују Бања Луку, Источно Ново Срајево, Требиње и Вишеград где ће посетити многе верске, културне и туристичке дестинације широм Републике Српске.

“Нас из Одбора посебно радује што се јединствени пројекат „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ који траје већ 12 година дубоко урезао у српску децу, младе људе, њихове родитеље, професоре и наставнике са Косова и Метохије и допринело да увек пожеле да посете Републику Српску, што значи да су постале нераскидиве везе истог народа”, каже председник Одбора Милорад Арлов.

У саопштењу се додаје да Одбор за помоћ КиМ од 22. до 29. јуна припрема долазак око 700 основаца, наставника, деце и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља са КиМ који ће боравити код својих вршњака у 15 градова и општина Републике Српске.

“Верујемо да ће и они кад буду матуранти средњошколци пожелети да своје матурално путовање проведу у Републици Српској што је велика оцена и захвалност нашем пројекту „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, породицама, основним школама и локалном заједницама које су у њему учествовале широм Српске”, поручио је Арлов.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон