КосовоНасловна

Румунска канцеларија за везу опремила нову зграду вртића у Гораждевцу

Румунска канцеларија за везу у Приштини донирала је намештај за новоизграђени вртић у Гораждевцу, саопштено је из ове канцеларије.

Један од три пројекта које организује Румунска агенција за међународни развој и сарадњу реализован је у Гораждевцу, донацијом вредног намештаја за новоизграђено обданиште.

„Румунска агенција за међународни развој и сарадњу (РоАид) је 19. децембра 2023, уз подршку Канцеларије за везу Румуније у Приштини, завршила три пројекта званичне помоц́и за развој Косова.

Основна школа „Харадин Бајрами” у месту Магуре, општина Липљан, Стоматолошка поликлиника из Пец́и и дечији вртиц́ из Гораждевца, добијали су вредне донације, које ц́е подржати будуц́е активности ових институција за свакодневни живот заједница на Косову“, наводи се у саопштењу.

Поводом ових донација шеф Канцеларије румунске канцеларије за везу у Приштини Никушор Алин-Чиканеа посетио је места која су добила донације и састао се са представницима.

„Шеф Канцеларије за везу Румуније у Приштини Никушор-Алин Чиканеа имао је састанак са замеником градоначелника Липљана Диамантом Битикијем, директорком одељења за здравство у општини Пећ Арбнешом Спахијом и председником привременог органа за Пећ у Гораждевцу Дарком Колашинцем. Они су се захвалили на подршци коју су добили из Румуније, на брзини реализације РоАид пројеката, и изразили жељу да добију неке нове будуц́е пројекте у другим виталним доменима за заједнице на Косову“, наводи се у саопштењу румунске канцеларије за везу у Приштини.

Канцеларија за везу Румуније у Приштини и РоАид ц́е наставити серију пројеката за подршку свим заједницама на Косову које имају за циљ покретање нових иницијатива 2024, наведено је у саопштењу.

Извор: Радио Гораждевац; Фото: Румунска канцеларија за везу у Приштини

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон