ДруштвоКосовоЛокалнеНасловна

„Ружа тријумфа 2024“ припала Слађани Јовановић медицинској сестри Дома здравља у Доњој Гуштерици

Манифестација ,,Ружа тријумфа 2024.”, која се већ трећу годину организује, одржана је у Дому културе у Грачаници. Покровитељ манифестације је општина Грачаница, а све то у оквиру програма промовисања и развоја туризма за 2024.

Како је наглашено, на трећем по реду избору за жену године са територије општине Грачаница, овим надметањем наглашава се колика је важност укључења жена у друштвени, културни, политички и све друге видове живота.

Сандра Ђокић, директорка ТОГ изразила је захвалност свима који су учествовали у организацији овог избора и истакла да је ово на неки начин и мотивација свим женама за даљи рад, напредовање и успехе.

То да су жене на територији општине Грачаница у великој мери заступљене и на руководећим местима, показује и пример саме градоначелнице ове општине проф. др Љиљане Шубарић.

„Овај догађај је још једна прилика где требамо да се подсетимо на дуг и трновит пут који су жене прошле у борби да би добиле своја права, да се подсетимо Кларе Цеткин и да укажемо на потребу за даљим унапређењем положаја жене“, рекла је Љиљана Шубарић, председница општине Грачаница.

Од представљених кандидаткиња, жири у саставу Јелена Данић, Кристина Славић и Милена Аксић, имао је тежак задатак, да одабере само једну. По одлуци жирија, овогодишња добитница „Руже тријумфа“ је Слађана Јовановић, медицинска сестра запослена на одељењу вакцинације Дома здравља у Доњој Гуштерици.

„Ја сам хуманитарац, мој посао је да бринем о деци“, рекла је Слађана Јовановић приликом уручења награде и изразила захвалност пре свега свом тиму који ју је предложио.

Посетиоци ове манифестације имали су прилику да уживају и у дивном музичком програму под називом ЉУБАВ ВИНО И ПИАНИНО, професора Милоша Радовића, солисте РТС-а уз пратњу пијанисте Александра Радовића.

Медијски спонзор догађаја је Радио телевизија Грачаница.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон