Политика

Додик: Резолуција о Сребреници пораз бошњачке политике, Срби морају да кажу доста

Резолуција о Сребреници је пораз, пре свега, бошњачке политике и то говори да су бошњачке политике на погрешној страни, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је рекао и да би те политике „требало да буду политике договарања с нама, а не послушништво према странцима, Американцима и Немцима“.

„Они су с њима јер мисле да ће највише зла учинити нама Србима. Сада се показало да то није тако. Ми Срби морамо да кажемо – доста. Немамо више ниједан разлог да им било шта верујемо“, написао је Додик у објави на X мрежи.

Он је у објави додао да је током недеље, присуствовао полагању венца на централном спомен-крсту на братуначком гробљу, као и седници Владе Републике Српске у Сребреници.

На проширеној седници Владе Републике Српске у четвртак у Сребреници је, како су саопштили Додик и премијер Радован Вишковић, одлучено да ће у року од 30 дана Федерацији бити понуђен документ о „мирном раздруживању“, јер останак у оваквој БиХ више није могућ.

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је у четвртак резолуцију о Сребреници са 84 гласа за, 19 против и 68 уздржаних гласова.

За резолуцију је било више уздржаних и држава које су гласале против, укупно, него што их је било за, односно за резолуцију о Сребреници гласало је само 43 одсто земаља чланица, док је чак 57 одсто било против или уздржано.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон