НасловнаСрбија

Седмодневни боравак на Тари за 100 деце са простора Косова и Метохије у организацији Канцеларије за КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију ће у сарадњи са Центром дечијих летовалишта Београда и општином Обреновац током зимског распуста организовати седмодневни боравак на Тари за 100 деце са простора Косова и Метохије. На овај начин Канцеларија за Косово и Метохију наставља са успешном праксом да за српске малишане са простора покрајине организује и подржава бројна студијска путовања и кампове на којима је у последње две године боравило више од 2.200 малишана са КиМ, а током којих су наша деца научила бројне нове вештине, дружила се и повезивала са вршњацима из централне Србије и региона.

Деца ће овога пута боравити у хотелу Митровац на Тари, а обезбеђене су им различите активности као што су школа скијања, дружење са аниматорима, вођене шетње…

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов каже да ова институција континуирано ради на побољшању квалитета живота наших најмлађих и јужно и северно од Ибра.

– Канцеларија за КиМ наставља да спроводи активности које допринопсе здравијем развоју и срећнијем одрастању наших малишана из социјално-угрожених породица са Космета. У претходне две године реализовали смо велики број разних путовања, летовања, зимовања, спортских кампова, на коме је боравило више од 2.200 деце. Наша деца с КиМ имала су прилике да науче да скијају, да похађају школу пливања, опробају се у бројним спортовима… Искрени осмеси и неизмерна радост коју видимо на њима током путовања јасан је сигнал да окави пројекти дају резултате и ми ћемо наставити да их спроводимо и у будућности. Ништа није важније ни лепше од среће наших малишана и то нам даје подстрек да наставимо да радимо за њих, да чинимо све што је у нашој моћи да им олакшамо и оплеменимо детињство, јер су они наши хероји и будући чувари српског постојања на простору Косова и Метохије – истакла је Миладинов.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон