ВестиКосово

Секулић: Због забране увоза производа из централне Србије трпе сви становници Косова

И поред бројних апела удружења српских и албанских привредника , годину дана од када је Приштина увела забрану увоза робе из централне Србије, на Косови трпе сви, а да нама назнака када ће ова одлука бити укинута, наглашава председник Асоцијације српских привредника, Саша Секулић за ТВ Мост.

Он подсећа да је ова одлука Владе Косова била политичка и да уследила након хапшења три косовска полицајца и то је, каже, била нека врста одговора и освете према властима Србије.

,,Међутим, полицајци су убрзо пуштени на слободу, а одлука Владе Косова о забрани увоза српске робе траје већ годину дана“, наглашава председник Асоцијације српских привредника, Саша Секулић и додаје да бројни апели удружења привредника да се ова одлука укине, нису уродили плодом.

,, Наше удружење је одмах реаговало, чак и нека албанска удружења, апеловало се да се ова одлука преиспита и укине. Пре месец дана је уследио апел америчке Привредне коморе на Косову, као и апел ПК Косова да се укине ова забрана. Међутим, како ствари стоје, већ годину дана Влада Косова остаје нема, а како се избори најављују до краја године, сумњам да ће до тада ова одлука вити укинута“, истиче Секулић.

Он додаје да због ове одлуке трпе сви, становници Косова, као и привредници.

,,Роба, која је заменила српске производе је скупља од 20 до 25 одсто. Српски производи, н уз које смо сви одрастали, су били квалитетнији, емотивно смо везани за њих.
На жалост, сусрећемо се са одлукама да нема српске робе, укинут је динар и само се питамо шта ће бити следеће“, истиче Секулић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон