КосовоЛокалнеНасловна

Нови контејнери на територији Општине Грачаница

 Комунална инфраструктура Општине Грачаница у наредном периоду биће обогаћена новим контејнерима које је донирало Министарство за заштиту животне средине. По речима директора Јавног комуналног предузећа „Екологија“, нови контејнери биће од значајне користи за становнике Грачанице и очување животне средине

– Поводом Дана заштите животне средине, Општини Грачаница, односно Јавном комуналном предузећу, Министарство за заштиту животне средине доделило је контејнере. То је у оквиру једне акције која се спроводи сваке године. Министарство за заштиту животне средине је доделило контејнере од којих су 100 металних и 60 пластичних контејнера који ће бити употребљени, као што су и бројне канте које ће бити коришћене за прикупљање и одвајање отпада. Дошли су у правом тренутку. То су значајна средства која у овом тренутку нисмо имали да би смо улагали у додатно опремање предузећа. На нашу срећу још стотину шездесет контејнера је стигло и ми  смо извршили примопредају са представницима министарства и од сутра ћемо имати те контејнере на располагању.

Контејнери ће пре свега бити додељени пословним субјектима како би они вршили одвајање отпада на извору, широм наше општине. Знамо да где то буде потребно ми смо добрим делом и покрили потребе грађана за одлагање комуналног отпада, ако буде потребе имамо више јер то је опрема која се троши. Али пре свега кажем да ће ту бити пословни субјекти, где ћемо покушати да одвајамо стакло, картонску амбалажу и најлон и да пробамо да неки проценат укупног отпада који износимо из Грачанице, да један што већи део заврши на неким местима која ће тај отпад да рециклирају, а не да све то иде на регионалну депонију што није довољно за наше окружење, а и за саму општину – каже дриректор ЈКП „Екологије“ Дејан Димитријевић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон